Onursal Üyemiz Mahli Mercimek’in Hayırseverlik Anlayışı

Metin MERCİMEK

 

“Kilis’e hizmet etmek, insanları sevmek, hayırseverlik yapmak, özellikle hayırseverliğin en yüksek mertebesi olan eğitim-öğretime gönül vermek bir fazilettir. İşte bu güzel anlayışla yola çıkan hemşehrimiz merhum Mahli Mercimek, şu anda Kilis'te 20 daire ve 2 dükkanı Kilis Vakfımıza bağışlamış ve "Mahli Mercimek Villaları" adı altında faaliyeti devam etmektedir.  Kilis Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri olarak bu anlamlı bağışından dolayı, onursal üyemiz Mahli Mercimek’i rahmetle anıyor ve Allah'tan rahmet diliyoruz."

 

Mehmet OTAY

İstanbul Kilis Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi

                                                                        

Her toplumda ortak yaşamın ve uygarlığın başlamasıyla birlikte din olgusu olarak bilinen Allah sevgisi, Allah’a inanış ve ibadet etme, bireylerin mutluluk kaynağı olmuştur. Bu mutluluk kaynağı sayesinde iyi, güzel, doğruluk, sevgi yolu açılmış ve ahlaki değerler de ortaya çıkmıştır.

Diğer taraftan mutluluk üzerine yüzyıllarca çok şeyler söylenmiştir. Kimileri maddi alanda, kimileri manevi düşüncede, kimileri de maddi manevi her iki alanda mutluluğa varılacağını öne sürmüştür. Özellikle, “İnsanlar nasıl mutlu olunur?” sorusu ile karşı karşıya kalmış ve bunun çareleri araştırılmış. Bir taraftan saraylar yaptırılmış, yatlar imal edilmiş, bir taraftan seyahat önerilmiş, diğer taraftan mekân değişikliğine gidilmiş, ancak tüm bu değişiklikler ve sevinçler bir hevesten öteye gidilmemiştir.

Bu defa insanlar yeni yeni arayışlar peşinde koşmuşlar. Derin bir araştırma neticesinde “Hayırseverlik” ilkesinde karar kılınmış ve devamlılık arz eden mutluluk kendini göstermeye başlamıştır. Böylece bu düşünceyi benimseyen kişi, yani hayırseverliği yerine getiren kişi, derin bir memnuniyet duyarak huzur, hayır yapılan kişi ise büyük bir mutluluk duymuştur.

İşte hayırseverlik ilkesini benimseyen kişilerden biri de, hemşehrimiz Mahli Mercimek’tir. 21 Ocak 2016 tarihinde aramızdan ayrılan Mahli Mercimek, hayatı boyunca hep mücadele vermiş ve hayat okulundan mezun olmuştur. Özellikle gayrimenkul alım satımlarda uzman konumuna geçmiş ve bu konuda görüşüne başvurulmuş, hatta bir bilirkişi olarak tayin edilmiştir.

Yukarda belirtildiği üzere, Mahli Mercimek de mutlu olmanın yollarını araştırmış ve hayırseverliğin en güzel konumu olan eğitim-öğretime bağış yapmanın çok yararlı olduğunu anlamıştır. İlk olarak İstanbul Kilis Vakfı Başkanı Yaşar Aktürk’ün bir sohbetine katıldıktan sonra, Topkapı’da bulunan eski Kilis Vakfı Erkek Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etmiştir. Öğrenci yurdunda barınan Kilisli öğrencilerin mutluluk ve coşkusunu gören Mahli Mercimek, Kilis’te bulunan 20 daire ve 2 dükkânını İstanbul Kilis Vakfı’na bağış yapmıştır.

Mahli Mercimek, bu anlamlı bağışıyla gerek eğitim-öğretime, gerekse Kilis Vakfı’nın bir gelir kaynağı oluşumunu gerçekleştirmiştir. Bugün yapmış olduğu bu hayırseverlik girişimiyle elde edilen kira gelirleriyle, hem “Alev Aktürk & Yaşar Aktürk Kilis Vakfı Erkek Öğrenci Yurdu”nun hem de “Alev Aktürk & Yaşar Aktürk Kilis Vakfı Kız Öğrenci Yurdu”nun giderlerine katkı sağlamıştır.

İşte anlamlı bir hayırseverlik anlayışıyla yola çıkan ve 20 daire 2 dükkan’ı Kilis Vakfı’na bağış yapan onursal üyemiz Mahli Mercimek’i, Kilis Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri olarak rahmetle anıyoruz.